x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FSLI: Rezultatele slabe de la BAC se datorează stresului resimţit de profesori şi elevi

FSLI: Rezultatele slabe de la BAC se datorează stresului resimţit de profesori şi elevi

04 Iul 2011   •   08:20

Sindicalistii sustin ca Ministerul Educatiei e principalul vinovat pentru rezultatele slabe de la bacalaureat. Stresul creat de camerele de supraveghere si stresul pe care l-au resimtit profesorii dupa reducerea posturilor au contribuit la rezultatele slabe de la bacalaureat.

Sindicalistii sustin ca rezultatele de la bacalaureat nu reflecta realitatea scolii romanesti.

"Fata de anul trecut nu s-a modificat nici programa de bacalaureat nici metodologia, competentele care s-au dat inainte de examen au creat un stres in plus pe elevi, camerele de luat vederi s-a spus pe ultima suta de metri ca se pun in scoli si s-a creat un stres continuu. Iar resursa umana, cadrele didactice trebuie sa recunoastem ca incepand cu decembrie 2009 sunt in stres continuu. 30.000 de posturi reduse, unitati scolare inchise, ce a insemnat ca elevi de liceu aveau doi sau trei profesori pe parcursul unui an scolar la o singura materie. In aceste conditii ar trebui ca ministrul sa spuna ca esecul e exclusiv conducerea Ministerului Educatiei si a inspectoratelor scolare. In conditiile in care s-a creat un stres continuu pe cadrele didactice prin reducerea posturilor, inchiderea de unitati scolare, programele scolare nu se doresc a fi reformate, aici e principala problema faptul programele contin balast si ministerul refuza sa faca in asa fel incat elevii sa invete ce au nevoie pe parcursul vietii. Nu cred ca procentele reprezinta realitatea scolii romanesti. Curba lui Gauss ne spune ca daca avem 60 de absolventi cu nota 10 ar trebui sa avem 60 cu nota 1", a declarat Liviu Pop, secretar general FSLI, potrivit RTV.

Promovabilitatea din acest an la bacalaureat a fost de 44, 47%. Sindicalistii sustin ca ar trebui sa avem o promovabilitate de 60%.

"Intr-un examen normal, ar trebui ca 60% sa fi luat bacalaureatul. Am discutat cu multi colegi care au asistat la corectura sa nu avem impresia ca cei 44% si-au luat pe cinstite bacalaureatul. Au existat scurgeri de informatii, nu e nici pe departe o realitate a scolii romanesti ce s-a intamplat la bacalaureat. Au existat lucrari identice pe care le-au depunctat. Nu peste tot a fost sistemul de supraveghere unitar", a mai spus Liviu Pop.

×