x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabi Luncă a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19

Gabi Luncă a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19

03 Apr 2021   •   08:05
Gabi Luncă a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19

Încă un nume mare al muzicii de petrecere a murit, vineri noaptea. Cântăreața de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem...”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

 

Gabi Luncă, în vârstă de 83 de ani, era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din cauza COVID-19.

Gabi Luncă s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

 

Trecerea în neființă a îndrăgitei Gabi Luncă vine după un șir de tragedii care îndoliază lumea artistică din România. În urmă cu exact o săptămână se stingea din viață, tot din cauza COVID-19, Cornelia Catanga. Aceasta avea 63 de ani.

Vineri dimineață un alt anunț i-a șocat pe români. Nelu Ploieșteanu pierdea lupta cu temutul virus. Artistul, în vârstă de 70 de ani, se afla internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie.

 

×
Subiecte în articol: gabi luncă