x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea anunță digitalizarea tuturor spitalor din subordinea Primăriei Capitalei

Gabriela Firea anunță digitalizarea tuturor spitalor din subordinea Primăriei Capitalei

19 Iun 2020   •   12:28
Gabriela Firea anunță digitalizarea tuturor spitalor din subordinea Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, că va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate, primul digitalizat urmând să fie Spitalul Clinic Colentina.

 

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre privind „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, la propunerea primarului general Gabriela Firea.

„Acest proiect vizează digitalizarea tuturor celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București. Astfel, va fi dezvoltat un sistem informatic integrat de e-sănătate, iar primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina, printr–un proiect pilot”, a spus Gabriela Firea.

Digitalizarea prin sistemul informatic integrat de e-sănătate a celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, va contribui la debirocratizare și va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienților internați, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.

Primăria Capitalei anunță că un alt beneficiu al digitalizării ar fi acela că va exista o calitate a serviciilor medicale îmbunătățită, prin automatizarea / eficientizarea fluxurilor medicale, siguranța datelor pacienților, telemedicină / asistență medicală la distanță / second opinion și interconectare.

De asemenea, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții și să pună la dispoziție datele medicale la distanță, atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, devenind un suport real în monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar și în implementarea și coordonarea planului de tratament.

Potrivit proiectului, digitalizarea este cu atât mai oportună în aceste momente, în contextul crizei medicale COVID-19, cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital pentru a diminua riscul de contaminare.

Costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate și a unei analize cost beneficiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea