x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Capitala va avea o staţie de sortare termică de capacitate 300 - 350 de tone gunoi pe an

Gabriela Firea: Capitala va avea o staţie de sortare termică de capacitate 300 - 350 de tone gunoi pe an

25 Apr 2017   •   12:26
Gabriela Firea: Capitala va avea o staţie de sortare termică de capacitate 300 - 350 de tone gunoi pe an

Capitala va avea o staţie de sortare termică, cu o capacitate de 300 - 350 de tone de gunoi anual, a anunţat, marţi, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, prezentă la conferinţa "CIRCULAR 3.0", organizată de GreenRevolution în parteneriat cu Ministerul Mediului. 

''La nivelul Capitalei se lucrează, împreună cu Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, la construirea unei staţii de sortare termică a deşeurilor, care va avea o capacitate de 300 - 350 de tone de gunoi pe an. Este absolut nepoluantă şi are o valoare de 250 milioane de euro, fonduri europene. Au fost mai multe analize realizate de specialişti şi reprezentanţi ai mediului academic, universitar. Toate studiile au mers către această soluţie. Ea a fost pregătită şi în anii anteriori, dar a fost soluţie pregătită la nivel teoretic'', a declarat Firea. 
Referindu-se la poluare şi la colectarea selectivă a deşeurilor, primarul general al Capitalei a susţinut necesitatea educării pentru protecţia mediului înconjurător. 
''Colectarea selectivă vine tocmai să accentueze una dintre problemele şi unul dintre minusurile societăţii pe acest palier. (...) Nu am intrat deocamdată într-o zonă de alertă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim relaxaţi. Avem o preocupare constantă şi în cele câteva luni de mandat avem şi câteva realizări, ceea ce vine ca un argument în plus în privinţa interesului acordat de echipa de management de la Primăria Municipiului Bucureşti", a mai spus Gabriela Firea. 
În context, ea a reamintit de achiziţiile pe care urmează să le facă PMB - 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze, dar şi staţii care să verifice poluarea în puncte strategice ale Capitalei, şcoli, spitale şi parcuri. 
''Unul dintre cei mai semnificativi factori poluanţi în Capitală - autobuzele foarte vechi. Ultima achiziţie s-a făcut acum 10 ani. Am început să lucrăm la caietul de sarcini pentru achiziţia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. Am finalizat procedura, proiectul de hotărâre a fost votat în CGMB, am bugetat aceste achiziţii importante. Autobuzele Euro 6 sunt net superioare din punct de vedere al factorului poluant faţă de ce există acum. Licitaţia va fi publicată pe SEAP'', a adăugat edilul. 
De asemenea, Firea a menţionat parteneriatele încheiate de PMB cu asociaţii pentru colectare selectivă, pentru amplasarea a 50 de staţii, cele mai multe automatizate. 
''PMB pune la dispoziţie domeniul public şi accesul la energie electrică. (...) Fiecare poate să vină şi să obţină pe loc bani sau vouchere. (...) Am ales această modalitate pentru că mi se pare că este una care co-interesează elevul, studentul, cetăţeanul. Să fie mai atent cum colectează şi să aibă şi un mic beneficiu. Cred că vom avea foarte mult suport în rândul tinerilor'', a susţinut edilul şef al Capitalei. 

Sursa: www.agerpres.ro

×