x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galați devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

Galați devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

18 Mai 2021   •   09:10
Galați devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

Primele implanturi de stimulatoare cardiace se realizează marți la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați. Este o premieră pentru spitalul gălățean care astfel devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace.

Procedurile pot fi făcute în urma unor investiții făcute la Galați. Cel mai mare spital din judeţ şi din regiunea de sud-est are secţie de cardiologie intervenţională unde pot fi montate stenturi şi se realizează implanturi de stimulatoare cardiace şi coronarografii

Investiţia în valoare de 1,7 milione de euro este realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Primele implanturi vor fi montate de o echipă mixtă de medici din Tg.Mureș și Galați.

„Pentru prima oară la Galați, la Spitalul Clinic Județean de Urgență se vor realiza primele implanturi de stimulatoare cardiace. Sunt dispozitive care salvează viața pacienților cu probleme de ritm cardiac. Mâine vor fi realizate primele două astfel de proceduri de către o echipă mixtă de specialiști de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și de la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Echipa va fi condusă de către coordonatorul Programului Național de Implant Stimulatoare și Defibrilatoare Cardiace, prof. dr. Dan Dobreanu”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Galațiul este singurul județ din zona de sud-est a țării în care se poate realiza această procedură medicală. Practic, spitalul gălățean devine centru regional și va prelua o parte a pacienților care merg la unități medicale din București, Iași, Tg.Mureș și Cluj-Napoca.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stimulator cardiac