x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

09 Feb 2021   •   17:33
Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate. Deșeurile, parțial acoperite cu pământ, erau aruncate pe malul râului Crișul Negru. Reprezentanții unei primării au fost amendați cu 100.000 de lei.

Gunoaiele au fost descoperite de comisarii Gărzii de Mediu în localitățile Batăr și Tăut, în zona digului de protecție al râului Crişul Negru, și în localitatea Talpoș, în apropierea unui cimitir. Este vorba despre deşeuri amestecate: menajere, plastice, hârtie-carton, textile, inerte, anvelope și voluminoase.

Suprafața totală de teren transformat în groapă de gunoi este 25.000 de metri pătrați. Parțial, gunoaiele sunt acoperite cu pământ și o parte au ajuns în albia râului Crişul Negru, au descoperit comisarii Gărzii de Mediu. Autoritățile locale au fost amendate și au fost stabilite mai multe măsuri.

„Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor până la data de 31.03.2021. Astfel, UAT Batăr a fost sancţionată contravenţional cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.

Anul trecut, Primăria Batăr a mai primit o amendă în valoare de 30.000 lei pentru că a abandonat deșeuri în aceleași zone. Garda de Mediu va supraveghea zona și în următoarea perioadă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: garda de mediu bihor gropi de gunoi