x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Mărmureanu, despre seismul devastator din Turcia: „Niciodată cutremurele care sunt pe falia asta nu au influență asupra României”

Gheorghe Mărmureanu, despre seismul devastator din Turcia: „Niciodată cutremurele care sunt pe falia asta nu au influență asupra României”

25 Ian 2020   •   08:43
Gheorghe Mărmureanu, despre seismul devastator din Turcia: „Niciodată cutremurele care sunt pe falia asta nu au influență asupra României”

Într-o intervenție telefonică vineri seară, Gheorghe Mărmureanu a venit cu un mesaj liniștitor pentru români, după cutremurul de 6,8 din estul Turciei.

”Niciodată cutremurele care sunt pe falia asta nu au influență asupra României. Pentru că România este supusă la un alt sistem tectonic. Nu pot activa niciun cutremur pentru România. Lumea să stea liniștită, că nu se pune problema ca acest cutremur să aibă vreo influență asupra cutremurelor sau zonei seismice din Vrancea”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.

Seismologul a precizat că nici activitatea faliilor din Marea Neagră nu ar reprezenta un pericol.

”În Marea Neagră sunt alte cutremure care pot să apară. Sunt cutremure care apar pe falia Shabla din Bulgaria. Apoi mai sunt și la noi - este o falie care pleacă, cumva, pe Sfântu Gheorghe și ajunge cumva în Crimeea, dar sunt cutremure mici și care sunt nesemnificative. Adică nu putem spune că sunt cutremure cu magnitudinea asta de 7”, a mai spus Mărmureanu.

×
Subiecte în articol: gheorghe marmureanu