x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Ghinea: în acest an vor intra în țară 1,9 miliarde de euro din PNRR

Cristian Ghinea: în acest an vor intra în țară 1,9 miliarde de euro din PNRR

23 Iul 2021   •   00:10
Cristian Ghinea: în acest an vor intra în țară 1,9 miliarde de euro din PNRR
Sursa foto: Hepta

În acest an vor intra în țară, din PNRR, 1,9 miliarde de euro, în perioada octombrie - noiembrie, fiind vorba de prefinanțări din partea de granturi, a anunțat joi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, la Digi 24.

Ministrul a spus că planul va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar în octombrie documentul urmează să fie supus aprobării consiliului miniștrilor de finanțe din uniune.

Ghinea spune că în prezent se negociază anumite aspecte ale planului. „Cu partea de investiții suntem gata, cu excepția energiei”, a spus ministrul, precizând că la acest ultim capitol se discută țintele pentru energia regenerabilă ale anului 2030, fiind vorba de diferențe de câteva procente între ce propune partea română și solicitirile comisiei.

O altă problemă discutată este cea a încasărilor ANAF și procentul de creștere a acestora.

În context, ministrul a criticat atât declarațiile venite din zona PSD, care avansau ideea respingerii PNRR și neîncasarea sumelor, dar și spusele unor colegi din coaliție - fostul ministru Marcel Boloș sau Rareș Bogdan, legate de PNRR.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea