x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Relaxare de Paște și Ramadan

Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Relaxare de Paște și Ramadan

08 Apr 2021   •   18:20
Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Relaxare de Paște și Ramadan
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul va decide, astăzi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu 13 aprilie. Vor fi stabilite măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Proiectul de hotărâre cuprinde măsurile stabilite anterior, printre care şi restricții specale în weekend în localitățile unde incidența cumulată a infecțiilor la 14 zile este mai mare de 4/1000 și mai mică de 7,5/1000. Astfel, în intervalul orar 20.00-5.00 este interzisă circulația persoanelor, cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, pentru asistenţă medicală și pentru cei aflați în tranzit.

Se propune, ca în toate localităţile să se permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.
Totodată, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 - 20,00.

Vor fi luate și măsuri de relaxare privind circulaţia pentru credincioşii musulmani, cu ocazia Ramadanului. "În acest context, se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai - 9 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan".

O altă prevedere vizează limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare de pe litoral, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche. 

×
Subiecte în articol: stare de alerta paste ramadan