x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va adopa miercuri legea care permite închiderea barurilor și restaurantelor care încalcă restricțiile anti-COVID

Guvernul va adopa miercuri legea care permite închiderea barurilor și restaurantelor care încalcă restricțiile anti-COVID

13 Apr 2021   •   20:45
Guvernul va adopa miercuri legea care permite închiderea barurilor și restaurantelor care încalcă restricțiile anti-COVID

Guvernul urmează să adopte, miercuri, proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, prin proiectul de lege se stabileşte că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.

Proiectul de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, prevede că, în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite.

Barurile şi cluburile, închise dacă încalcă regulile sanitare. Propunerea ministrului Bode

Ministrul de Interne a propus în martie schimbarea legii 55/2020 privind combaterea şi prevenirea pandemiei. Lucian Bode dorea atunci să modifice legea în vederea suspendării activităţii agenţilor economici care nu au respectat măsurile sanitare, chiar dacă au mai primit două sau trei sancţiuni în trecut.

Lucian Bode este de părere că sancţiunile nu sunt suficiente, urmând să solicite conducerii PNL discutarea în interiorul coaliţiei de guvernare modificarea legii 55/2020, în Parlament.

Pe durata weekendului care a trecut, ministrul Bode a precizat că au fost realizate 5.000 de controale, în urma cărora au fost amendaţi 23 de agenţi economici.

"O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară", a declarat Lucian Bode la Digi24.

Ministrul Lucian Bode este de părere că se poate aplica aşa cum s-a întâmplat şi cu legea fumatului. Mai exact, în cazul în care agenţii economici nu se supun în faţa sancţiuniilor, să fie suspendată licenţa de funcţionare.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: lege restaurante