x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Ce spune Raed Arafat

Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Ce spune Raed Arafat

14 Aug 2020   •   18:37
Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Ce spune Raed Arafat
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Update Guvernul decide, vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu vor fi noi restricții.

„În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Stire initiala Proiectul Hotărârii de Guvern care vizează prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 16 august, va fi discutată în ședința de guvern de astăzi, potrivit ordinii de zi de pe site-ul oficial al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiect. 

Despre prelugirea stării de alertă sanitară a vorbit și secretarul de stat Raed Arafat. 

"Ieșirea din starea de alertă înseamnă că am ajuns în starea de normalitate. Noi nu suntem în starea de normalitate acum", a spus acesta. 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că unele măsuri vor fi modificate.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24, pentru terase. Mi-am dat acordul”, a spus prim-ministrul. 

Totodată, el s-a mai referit și la măsuri care vor fi luate pentru a se permite participarea sportivilor la competiții, dar și chestiuni legate de activitatea corpului diplomatic.

După ieșirea din starea de urgență, instituită în perioada 16 martie - 14 mai, România a intrat pentru prima dată în starea de alertă, la data de 15 mai.

Acum este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. 

Mediafax

 

×
Subiecte în articol: stare de alerta raed arafat ludovic orban