x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Harta statelor UE afectate de pandemie. Cum se delimitează zonele

Harta statelor UE afectate de pandemie. Cum se delimitează zonele

16 Oct 2020   •   09:05
Harta statelor UE afectate de pandemie. Cum se delimitează zonele

Cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus afectează serios mai mult de jumătate dintre statele UE. În zona roșie se află acum 17 țări membre, plus Marea Britanie, potrivit unei hărți prezentate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), citat de AFP. Printre regiunile aflate pe această listă se află și România. 

Harta va fi actualizată săptămânal.

În zona verde au mai rămas doar Grecia, Finlanda și Norvegia, iar Italia, Letonia, Lituania, Estonia și Cipru sunt marcate cu portocaliu. 

Cu toate astea, cinci țări importante nu au fost evaluate din cauza absenței rezultatelor la testele de depistare a virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre Austria, Germania, Suedia, Danemarca și Islanda. 

Statele din zona roșie sunt supuse unor restricții de călătorie, care variază de la prezentarea unor rezultate negative la teste, până la carantină de 14 zile. 

Criteriile pentru delimitarea acestei scheme de culori sunt: rata de infecții noi la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, numărul de teste la 100.000 de locuitori, efectuate în ultima săptămână, şi rata testelor pozitive, în cazul în care depășește 4%.

În zona verde intră statele unde numărul infecțiilor noi este sub 25/100.000 de persoane în ultimele 14 zile, teste pozitive sub 4% din total sau cazurile zilnice nu depășesc 150.

În zona portocalie intră regiunile care înregistrează mai puțin de 50/100.000 de persoane însă rata de teste pozitive este mai mare de 4%, sau acolo unde sunt între 25-150/100.000 de locuitori dar rata pozitivității este sub 4%.

În zona roșie se situează țările în care numărul infecțiilor zilnice depășește 50/100.000 de locuitori timp de două săptămâni, rata de infectare depășește 4% ori cazurile noi sunt peste 150.


 

×