x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidroelectrica vrea să investească masiv în energie verde

Hidroelectrica vrea să investească masiv în energie verde

29 Mai 2021   •   20:30
Hidroelectrica vrea să investească masiv în energie verde

Compania de stat Hidroelectrica vrea să investească masiv în surse de energie regenerabilă, compania având în plan să adauge în următorii ani 300 MW putere instalată în eolian off-shore, dar şi alţi 300 MW în eolian on-shore, scrie Mediafax

”Hidroelectrica urmăreşte diversificarea obiectivelor de producţie, fapt pe care şi l-a asumat printr-o strategie ambiţioasă propusă acţionarilor şi aprobată de către aceştia. Dorim să mergem exclusiv în direcţia energiilor verzi în ceea ce priveşte dezvoltarea portofoliului de producţie. Ne-am propus ca în următorii ani să adăugăm 300 MW putere instalată în eolian off-shore, însă nu este proiectul nostru singular. Ne dorim, de asemenea, 300 MW în eolian on-shore, dar şi capacităţi de producţie a hidrogenului verde pe Dunăre, asta ca să menţionez doar câteva dintre proiectele noastre”, a afirmat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Compania a cumpărat reent parcul eolian Crucea, din judeţul Constanţa, prima tranzacţie de acest tip realizată de o companie de stat.

Dezvoltat de compania germană STEAG şi pus în funcţiune în anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne şi mai bine intreţinute parcuri eoliene terestre din România, cu o capacitate instalata de 108 MW.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic. Compania are un număr de 187 capacităţi în exploatare cu o putere instalată totalizând 6.372 MW.

Producătorul a anunţat în martie că ia un credit de 1,25 miliarde lei de la BRD, cu scadenţa la 7 ani, pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte bazate pe energia produsă de vânt sau solară.

 

×
Subiecte în articol: hidroelectrica