x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hossu: Modificarea Codului Muncii permite Nokia să închidă fabrica

Hossu: Modificarea Codului Muncii permite Nokia să închidă fabrica

29 Sep 2011   •   08:04

Presedintele Cartel Afla, Bogdan Hossu, a declarat, astazi, ca, prin modificarea Codului muncii, Nokia poate inchide fabrica de la Cluj fara a avea nicio responsabilitate fata de angajati, toata sarcina fiind in grija statului roman.

Hossu a explicat ca inchiderea fabricii Nokia era de asteptat pentru ca legislatia romaneasca deroga de responsabilitate intreprinderile, acestea neavand nicio raspundere daca inchid activitatea mutand grija la stat prin somaj.

"Cand Nokia a plecat de la nemti a dat salarii compensatorii cativa ani de zile. la noi nu va da nimic si toata sarcina va cadea in grija statului", a spus Hossu, potrivit Mediafax.

Liderul Cartel Alfa a explicat ca sindicatele nu pot face nimic in acest caz pentru ca legislatia nu le mai permite sa protesteze in niciun fel. "Noi ca sindicate nu putem face nimic. Singurul protest pe care l-am putea face ar fi sa cerem tuturor cetatenilor romani sa nu mai cumpere produse Nokia. Noua insa, in acest moment, legislatia nu ne mai permite sa facem nimic, este un mare faliment a unor politici de ocupare", a subliniat Hossu.

Hossu a mentionat ca, desi toate ca exista un contract colectiv de munca unic la nivel national unde sunt specificate unele drepturi ale angajatilor, Ministerul Muncii a comis un abuz dand o circulara in toata tara cum ca acest contract colectiv de munca nu mai este valabil pana la 31 decembrie 2011, justificand acest lucru prin faptul ca unele patronate pro-guvern au notificat ca renunta la acest contract, dar nu este vorba de acordul tuturor partilor.

Hossu a mai spus ca a initiat o actiune penala impotriva Ministerului Muncii cu privire la acest abuz dar procurorul nu a dat niciun raspuns.

×