x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iarna face ravagii în România! Circulaţia este îngreunată pe drumurile din jumătatea de sud-est a țării, zeci de trenuri sunt suspendate

Iarna face ravagii în România! Circulaţia este îngreunată pe drumurile din jumătatea de sud-est a țării, zeci de trenuri sunt suspendate

de Alice Petrescu    |    27 Ian 2021   •   12:20
Iarna face ravagii în România! Circulaţia este îngreunată pe drumurile din jumătatea de sud-est a țării, zeci de trenuri sunt suspendate

În această dimineață, circulaţia autovehiculelor este restricţionată din cauza viscolului pe mai multe drumuri din judeţele Constanţa şi Tulcea. Ninge pe majoritatea drumurilor din sud şi sud-estul ţării, iar pe autostrada A2 este viscol. De asemenea, zeci de trenuri nu vor circula astăzi, din cauza condițiilor meteo. 

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri că traficul a fost închis pe anumite sectoare ale drumurilor naționale DN 22 și DN 22A, în județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului.

Potrivit CNAIR, din cauza ninsorii abundente și a viscolului ce au determinat scăderea vizibilității, compania și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pentru toate categoriile de mașini pe următoarele sectoare de drum național afectate.

Este vorba de DN 22, închis între localitatea Baia, județul Tulcea, și limita județului Constanța (km 233+300 - km 239+100) și de DN 22A, între localitatea Topolog, județul Tulcea, și limita județului Constanța (km 45+750 – km 64+700).

Județele Tulcea și Constanța se află până la ora 21.00 sub Cod portocaliu ce vizează intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70 - 80 km/h, ninsori însemnate cantitativ, zăpadă viscolită și troienită și vizibilitate redusă sub 50 m.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au mașinile echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

De asemenea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Română au decis restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 3,  între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog, DN22D Macin – Babadag.

Tot astăzi, CFR călători a anunțat suspendarea mai multor curse care circulă în sud-estul țării. Cele mai multe dintre trenurile suspendate fac legătura între București și Buzău. Sunt afectate și cele dintre Constanța și Mangalia. Una dintre cursele care face legătura între Constanța și Tulcea este suspendată miercuri și joi.

Meteorologii au emis, marți, o informare meteo care anunță ninsori și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare Cod galben de viscol pentru București și opt județe.

×