x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ibuprofenul va fi testat ca tratament împotriva COVID-19

Ibuprofenul va fi testat ca tratament împotriva COVID-19

03 Iun 2020   •   16:47
Ibuprofenul va fi testat ca tratament împotriva COVID-19

O echipă de specialiști de la spitalul londonez Guy's and St. Thomas și King’s College derulează un studiu pentru a investiga cum ajută ibuprofenul pacienții infectați cu noul coronavirus, sperând că acest medicament, cu costuri reduse, ar putea ține bolnavul departe de ATI, scrie BBC.

Echipa de la spitalul londonez Guy's and St. Thomas și King’s College consideră că Ibuprofenul, care este un antiinflamator, precum și un calmant, ar putea trata dificultățile de respirație.

Aceștia speră că tratamentul cu costuri reduse poate ține pacienții în afara secțiilor ATI, adică fără să aibă nevoie de suport ventilator.

În cadrul studiului, numit Liberate, jumătate dintre pacienți vor primi ibuprofen pe lângă îngrijirea obișnuită.

Studiile de până acum, făcute pe animale, sugerează că acest medicament ar putea trata sindromul de detresă respiratorie acută, una dintre complicațiile coronavirusului sever.

„Trebuie să facem un test pentru a vedea dacă rezultatele se potrivesc cu aşteptările noastre”, a declarat prof. Mitul Mehta, medicii din echipa de cercetare.

La începutul pandemiei au existat îngrijorări că ibuprofenul ar putea face rău în cazul pacienţilor cu simptome uşoare. Îngrijorările au crescut atunci când ministrul francez al Sănătăţii, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecţia şi i-a sfătuit pe pacienţi să ia, în schimb, paracetamol.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ibuprofen Covid-19