x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş vrea să schimbe conducerea Doi s'un Sfert. Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Române, ar urma să preia şefia

Igaş vrea să schimbe conducerea Doi s'un Sfert. Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Române, ar urma să preia şefia

de Mara Raducanu    |    02 Oct 2011   •   13:43
Igaş vrea să schimbe conducerea Doi s'un Sfert. Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Române, ar urma să preia şefia

Traian Igas, ministrul de Interne, e pus pe fapte mari. Dupa ce ne-a tot vorbit de luni intregi despre disponibilizari si reorganizari in cadrul ministerului pe care il conduce, iata ca acesta vrea sa schimbe si conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), potrivit unor surse neoficiale. Astfel, Cristian Latcau, actualul sef al DGIPI, ar urma sa fie inlocuit de Petre Toba, fostul sef al Politiei Romane, in prezent secretar general adjunct in MAI. La Randul lor adjunctii de la comanda directiei, Mihai Sava si Adrian Jurca, ar urma sa fie inlocuiti si ei. Comisarul-sef Cristian Latcau a fost imputernicit sef al DGIPI pe 22 decembrie 2010, dupa ce fostul director general, Stefan Pop, a renuntat la acest post in favoarea unuia in cadrul Ministerului de Externe.

Verdict: Petre Toba: demis si dupa promovat!
Demis in luna noiembrie 2010 din fruntea Politiei Romane de catre premierul Emil Boc in urma scandalului izbucnit dupa asasinarea lui Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, Petre Toba a fost numit in luna martie 2011, printr-o alta decizie a sefului Guvernului in postul de secretar general adjunct in Ministerul de Interne. In ceea ce priveste activitatea DGIPI, Traian Igas si-a exprimat de mai multe ori nemultumirea, declarand ca nu va desfiinta Directia Generala de Informatii si Protectie Interna pentru a scapa de incompetenta si complicitatea unor ofiteri cu infractorii, ci prefera sa o reformeze treptat.'DGIPI nu poate fi desfiintata pentru ca este un serviciu de informatii cu atributii de protectie interna, asa cum au toate ministerele de Interne.

Pe deasupra, are atributii de a aduna informatii despre zonele infractionale din tara pe care apoi sa le livreze Parchetelor. Nu trebuie nici desfiintat, nici comasat, ca nu permite legislatia. Trebuie reformat si este in proces de reformare, de modernizare. Cei care nu muncesc, nu dau rezultate si nu sunt corecti vor pleca', declara Traian Igas pentru o publicatie centrala, intrebat fiind ce 'planuri' are cu aceasta directie.'Dupa scandalul in care a fost implicat fostul sef IPJ Neamt, (Aurelian Soric- N.R.), am inceput evaluarea fiecarui serviciu teritorial al DGIPI si numai din aceasta directie au plecat peste 100 de ofiteri care nu si-au facut treaba. Iar acest proces de evaluare este si acum in desfasurare, nu numai la DGIPI, ci si la celelalte structuri ale MAI', a precizat Traian Igas.

×