x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: Zeci de persoane cercetate pentru infracțiuni la regimul armelor

IGPR: Zeci de persoane cercetate pentru infracțiuni la regimul armelor

08 Aug 2020   •   14:30
IGPR: Zeci de persoane cercetate pentru infracțiuni la regimul armelor

33 de arme au fost confiscate de polițiști, care au făcut percheziții în toată țara la persoanele care dețin arme. Sute de cartușe și 500 de grame de articole pirotehnice au fost retrase.

 

Poliția Română a transmis, sâmbătă, că Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române a inițiat și coordonat acțiunea „LEGAL GUNS”, fiind făcute controale la 1.018 persoane autorizate să dețină arme și au verificat 1.678 de arme supuse autorizării.

Polițiștii au constatat 39 de infracțiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

„În cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizării, dintre care 6 arme letale și 27 de arme neletale. De asemenea, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartușe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunilor, 13 capse de inițiere, două telefoane mobile și peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft”, anunță IGPR.

Pentru alte neregulile constate pe parcursul controalelor, polițiștii au aplicat 54 de amenzi în valoare de peste 130.000 de lei.

Au fost, de asemenea, dispuse 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări și 5 suspendări ale dreptului de deținere sau după caz, de port și de folosire a armelor și munițiilor.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea riscurilor producerii unor evenimente negative din cauza nerespectării prevederilor legale cu privire la condițiile de deținere, port și folosire a armelor.

Astfel de acțiuni vor continua, pentru evitarea pericolelor sau riscurilor pentru ordinea publică și pentru siguranța comunității.

(sursa: Mediafax)

×