x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împrumut de 100 de milioane de euro pentru modernizarea a 55 de școli din zone cu risc seismic

Împrumut de 100 de milioane de euro pentru modernizarea a 55 de școli din zone cu risc seismic

06 Mai 2021   •   17:20
Împrumut de 100 de milioane de euro pentru modernizarea a 55 de școli din zone cu risc seismic

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a semnat cu Banca Mondială un acord de împrumut de 100 de milioane de euro, bani cu care vor fi modernizate 55 de școli din zone cu risc seismic ridicat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, acordul a fost semnat de Alexandru Nazare și de Tatiana Proskuryakova, director de țarã al Bãncii Mondiale pentru România și Ungaria.

Proiectul implementat de Ministerul Educației are ca obiectiv consolidarea sau construirea și echiparea a cel puțin 55 de școli din mediul urban și rural din zone cu risc seismic ridicat.

„Am convingerea cã prin implementarea acestui proiect pilot vom face un mare pas înainte spre îmbunãtãțirea infrastructurii educaționale. Dorim sã ne asigurãm cã un numãr din ce în ce mai mare de școli oferã condițiile de siguranțã, sãnãtate și sustenabilitate pe care ni le dorim pentru copiii din România. Acordul de împrumut semnat astãzi va finanța integral consolidarea și modernizarea primelor 55 de școli din zone cu risc seismic ridicat, precum și o serie de investiții în infrastructura școlarã, digitalizare și dotarea unor sãli de clasã inteligente, atât de necesare în țara noastrã”, a declarat Alexandru Nazare.

Proiectul se va implementa pe o perioadã de 6 ani. Împrumutul este acordat pe o perioadã de 10 ani, iar rambursarea se va efectua într-o singurã tranșã, la data de 1 martie 2031.

×