x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În patru localități din Sibiu va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise

În patru localități din Sibiu va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise

06 Oct 2020   •   16:40
În patru localități din Sibiu va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis, marți, că devine obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise din localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal. De asemenea, în aceste localităție slujbele se vor oficia doar în curțile bisericilor și vor fi închise majoritatea restaurantelor începând de miercuri, 7 octombrie, până pe 20 octombrie.

„Începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligaţia purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani", a declarat marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu.

Rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile este între 1,5 și 3 la mia de locuitori în Șelimbăr, Câțișoara, Vurpăr și Merghindeal.

„ Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, în localităţile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor. Se vor excepta de la această măsură următoarele unităţi din localitatea Şelimbăr: Kaufland - Şoseaua Sibiului, nr. 1A, Shopping City Sibiu - Şoseaua Sibiului, nr. 5, KFC - Şoseaua Sibiului nr. 5, McDonald's - Şoseaua Sibiului, nr. 1 Fast-Food Yammy Young - Şoseaua Sibiului n.r 5, El Gringo - Şoseaua Sibiului. Vor face excepţie de la această măsură persoanele cazate în unităţi hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora", se mai precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

×