x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă un medic român a suferit o semipareză în urma vaccinului BioNTech Pfizer

Încă un medic român a suferit o semipareză în urma vaccinului BioNTech Pfizer

05 Feb 2021   •   10:46
Încă un medic român a suferit o semipareză în urma vaccinului BioNTech Pfizer
Sursa foto: Lucian Alecu

Un al doilea medic din România a făcut semipareză după ce i-a fost injectat serul BioNTech Pfizer. Medicul povestește că a fost vaccinat pe 7 ianuarie cu prima doză de vaccin Pfizer, iar în cele 15 minute cât a stat sub supraveghere în centrul de vaccinare nu a avut nicio reacție.

”Am fost trimis acasă, nu am avut nimic, până în momentul în care m-am pus în pat să dorm. Când m-am trezit, mă simțeam foarte moleșit, cu dureri de cap și musculare, greață și amețeală. Nu m-am putut mișca, a fost ca o semipareză pe partea stângă unde am fost vaccinat. Când m-am prezentat a două zi la la centrul de vaccinare și le-am spus reacțiile, mi-au spus că e normal, dar dacă după 3 zile simptomele  persistă să mă întorc”, a spus rezidentul.

 

Potrivit MS, reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.

Aceasta este a doua reacție severă înregistrată în România în urma administrării dozei de rapel a vaccinului Pfizer/BioNTech. Primul caz, înregistrat săptămâna trecută, este cel al unei femei, medic din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani, care a avut o paralizie temporară facială, tot după ce i-a fost administrat rapelul. În prezent, starea doctoriței este bună.

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, spun reprezentanții MS.

 

×