x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de pădure în zona Brăieşti, județul Buzău. Focarul a fost localizat

Incendiu de pădure în zona Brăieşti, județul Buzău. Focarul a fost localizat

28 Dec 2015   •   15:47
Incendiu de pădure în zona Brăieşti, județul Buzău. Focarul a fost localizat
Sursa foto: Foto: Facebook.com / Vasile Prahoveanu (pompier)

Incendiul de pădure izbucnit luni dimineaţa pe o distanţă de cinci kilometri pe raza localităţii buzoiene Brăieşti, într-o zonă greu accesibilă, a fost localizat, fiind eliminat pericolul de extindere al acestuia.

'Prin efortul conjugat şi susţinut al pompierilor buzoieni, personalului ocolului silvic şi membrilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul a fost localizat fiind eliminat pericolul de extindere al acestuia. În prezent, forţele de intervenţie continuă misiunea de stingere a focarelor existente în aria de manifestare', precizează IGSU într-un comunicat transmis pe facebook.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat, pentru AGERPRES, că 'în zona incendiului se acţionează sol-aer'.

'Elicopterul se alimentează din lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Siriu şi transportă apă deasupra focarului, iar la sol circa 120 de pompieri şi voluntari cu şapte autospeciale, un ATV şi o şenilată acţionează pentru stingerea cioatelor', a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

IGSU a decis luni prealertarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe judeţului Buzău, acestea fiind pregătite să intervină în sprijinul echipajelor din teren, precum şi trimiterea în zonă a Punctului de Comandă Mobil de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov, a anunţat IGSU într-un comunicat postat pe pagina de facebook a Inspectoratului.

Potrivit sursei citate, din cauza vântului puternic şi a zonei greu accesibile a fost solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie
aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, pentru efectuarea recunoaşterii aeriene intervenţie cu dispozitivul de stingere Bambi-Bucket.

'În momentul de faţă, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de cinci hectare, fără a pune în pericol comunitatea', se mai precizează în comunicat.

Aproape 100 de persoane dintre care 50 de pompieri din cadrul ISU Buzău au fost angrenaţi luni dimineaţa în stingerea unui incendiu de pădure în zona Brăieşti-Goideşti Ruginoasa pe un front de circa 4-5 kilometri, deplasarea făcându-se pe jos.

'ISU intervine cu un efectiv de 50 de pompieri, de asemenea s-au deplasat forţe de la Ocolul silvic Pârscov, serviciul voluntar pentru situaţii Brăieşti, din primele informaţii este vorba de o pădure mixtă, foioase şi răşinoase de circa 70 de ani. În zonă vântul bate cu putere şi crează curenţi turbionari, iar deplasarea se face pe jos, peste o oră şi jumătate din localitatea Brăieşti', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Sursa: Agerpres



























×
Subiecte în articol: incendiu pădure braiesti judetul buzau focar