x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep lucrările pe tronsonul Apața – Cața, componentă a Coridorului Rin-Dunăre

Încep lucrările pe tronsonul Apața – Cața, componentă a Coridorului Rin-Dunăre

22 Sep 2020   •   20:46
Încep lucrările pe tronsonul Apața – Cața, componentă a Coridorului Rin-Dunăre
Sursa foto: Victor Stroe

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți seara, că a semnat contractul de reabilitare a căii ferate dintre Apața și Cața, parte a drumului feroviar Brașov – Sighișoara, care, în prezent, durează patru ore. După finalizarea lucrărilor, timpul se va reduce la 45 de minute.

„Poate nu vă spune nimic Apața – Cața. Sună frumos, are o rezonanță. Este tronsonul de mijloc de pe traseul Brașov - Sighișoara. Astăzi, între Brașov și Sighișoara, pe 120 și ceva de kilometri, timpul de parcurgere este de peste trei ore, uneori chiar și patru ore cu trenul. La finalul lucrărilor – pentru că am semnat contractul de construcție și toate cele trei tronsoane între Brașov și Sighișoara sunt în față de construcție, timpul de deplasare dintre Brașov și Sighișoara se va reduce la 45 de minute”, a spus Orban.

Potrivit premierului, pe primele două tronsoane s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pe contractul semnat marți vor începe lucrările în curând.

Contractul „Reabilitare linie de cale ferata Brașov-Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulația cu viteza maximă de 160km/h, secțiunea Brașov-Sighișoara, subsecțiunea 2 Apața-Cața” a fost semnat de premierul Ludovic Orban și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cale ferată între Apata și Cața