x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe lupta pentru Primăria Capitalei. Cine sunt posibilii candidaţi pentru cele şase sectoare

Începe lupta pentru Primăria Capitalei. Cine sunt posibilii candidaţi pentru cele şase sectoare

10 Ian 2020   •   12:11
Începe lupta pentru Primăria Capitalei. Cine sunt posibilii candidaţi pentru cele şase sectoare

Lupta pentru Primăria Capitalei se anunţă intensă. De obicei, partidul care câştigă Capitala va câştiga şi alegerile parlamentare. Dacă în PSD şi PNL, candidaţii pentru cele 6 sectoare ale oraşului sunt ca şi stabiliţi, în interiorul aliantei USR-PLUS sunt tensiuni uriaşe.

Pentru Primăria Sectorului 1, cel mai probabil Partidul Social Democrat îl va arunca în cursă pe Daniel Tudorache, cel care ocupă în prezent fotoliul de edil, în vreme ce Partidul Naţional Liberal îl va opune acestuia Sebastian Burduja, preşedintele filalei de sector a liberalilor şi fiul fostul vicepreşedinte Bancorex. În Alianţa 2020, Uniunea Salvaţi România o va reactiva din postura de candidat pe marea perdantă a scrutinului din urmă cu 4 ani, Clotilde Armand, deşi, şi cei de la PLUS au opţiunea lor, este vorba de Diana Buzoianu, cea care a câştigat sondajul intern al formaţiunii lui Cioloş.

La Sectorul 2, PSD-ul intră în competiţie cu învingătorul din 2016, Mihai Toader, care însă va lupta pentru a-şi menţine poziţia cu actualul viceprimar, Dan Cristian Popescu, care se bucură de asemenea de popularitate printre cetăţenii din sector. Bătălia în Alianţa 2020 pentru locul de candidat al alianţei se va da între Adrian Albu, supravieţuitor al dezastrului de la Colectiv, din partea PLUS şi USR-istul Radu Mihaiu, fost secretar de stat în guvernul tehnocrat.

La Sectorul 3, candidatul liberalilor va fi Antonel Tănase, însă un semn de întrebare se ridică în dreptul candidatului social-demorcaţilor. Robert Negoiţă a fost exclus vara trecută din partid, iar recent acesta şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat. Este greu de crezut însă că PSD-ul va veni cu altă propunere, cât timp primarul în funcţie este foarte bine văzut de locuitorii sectorului. În Alianţa 2020, există o singură propunere, USR-ista Ana Ciceală, aflată în prezent în Consiliul General al Capitalei.

La Sectorul 4, Social-Democratul Daniel Băluţă va încerca să îşi menţină scaunul de primar în iunie, în timp ce liberalii vor intra în cursă cu deputatul Pavel Popescu. Alianţa 2020 trebuie să aleagă între şefa filialei de sector 4 a PLUS, Simona Spătaru şi omologul ei din partea USR, Antonio Andruşceac.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, va fi fără îndoială propunerea PSD-ului la vară, acesta urmând să-l aibă drept contracandidat pe liberalul Cristian Băcanu. În dreptul alianţei USR-PLUS, semnul de întrebare este plasat între Alexandru Gâdiuţă, în prezent consilier al USR în Primăria Capitalei şi Alex Dimitriu din partidul lui Dacian Cioloş.

Ei bine, în Sectorul 6, social-democratul Gabriel Mutu va lupta pentru a-şi menţine scaunul de edil contra lui Ciprian Ciucu, opţiunea liberalilor, dar şi împotriva candidatului alianţei dintre Cioloş şi Dan Barna, care va fi stabilit în primăvară dintre USR-istul Nicolae Ionescu, un nume care nu ne spune mare, şi propunerea PLUS, care până în prezent nu a desemnat un candidat.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: candidati primaria capitalei