x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incidență de peste 3 la mie și în Cluj! Prefectul încă nu știe ce să facă

Incidență de peste 3 la mie și în Cluj! Prefectul încă nu știe ce să facă

19 Oct 2020   •   20:10
Incidență de peste 3 la mie și în Cluj! Prefectul încă nu știe ce să facă

Clujul a depășit, luni, rata de infectare de 3 la mia de locuitori, însă prefectul Mircea Abrudean a transmis că situația trebuie evaluată luând în calcul mai mulți factori, înainte de trecerea la scenariul roșu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va fi întrunit marți, după ce, luni, rata de infectare a devenit  3,02 la mia de locuitori. Abrudean a spus că incidența se referă doar la populația rezidentă, fără a lua în calcul numărul mare de studenți.

„Deocamdată, vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși, avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine (marți – n.r.) și luăm deciziile care se impun cu siguranță”, a spus Abrudean.

Măsurile care ar putea fi luate după depășirea coeficientului de infectare într-o perioadă de 14 zile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămânând deschise terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură.

Prefectura are la dispoziție 48 ore de la depășirea pragului de incidență pentru a lua măsuri.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incidență de 3 la mie