x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea!

Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea!

28 Mai 2019   •   14:20
Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea!

Două adăposturi tradiționale au fost construite, în Delta Dunării. Inițiativa și realizarea construcțiilor aparține Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”, cele două construcții, amplasate la Letea, lângă pontoanele de acostare, fiind realizate cu ajutorul meșterilor din Letea, conceptul arhitectural al construcțiilor aparținând studenților de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. Adăposturile au fost construite utilizând doar materiale specifice locului: lemn de salcâm, nuiele din răchită, stuf și papură.

”Prin acest proiect, dorim să aducem în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale, într-un design contemporan. Astfel dorim să arătăm că meșteșugurile deltaice nu s-au pierdut și că se poate construi modern în Delta Dunării, utlizând materiale tradiționale naturale, astfel încât să protejăm și promovăm patrimoniul cultural local”, susține Delia Popescu -Presedintele Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”.

”Mesajul nostru este acela de a reconsidera tehnicile tradiționale de construire, eficiența și integrarea lor în peisajul deltaic, dar și de reciclare a spațiilor construite”, a explicat Marius Voica, conf.dr. arhtect al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Reamintim că, în luna martie, aceeași asociație a lansat aplicația ”Radarul Deltei Dunării”, aplicație cu ajutorul căreia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor și al ambarcațiunilor în Biosfera Delta Dunării.

×