x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul lui Plăcintă, băgat la răcoare

Fiul lui Plăcintă, băgat la răcoare

de Violeta Fotache    |    08 Dec 2010   •   15:44
Fiul lui Plăcintă, băgat la răcoare
Sursa foto: /badpolitics.ro

Fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă a primit din partea magistraţilor mandate de arestare preventivă. “Tribunalul Bucureşti i-a dat 29 de zile de arest preventiv în principal pentru tentativă de omor calificat. Va fi dus în arestul de la Direcţia de Cercetări Penale”, ne-a precizat vicepreşedintele instanţei, magistratul Laura Andrei. Mandatul lui expiră la data de 5 ianuarie. Verdictul poate fi atacat cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului Capitalei au cerut arestarea lui şI pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Reamintim că Andrei Plăcintă a fost luni implicat într-un incident violent iscat pe strada Berzei din Capitală, după ce prietena lui l-a anunţat că îl părăseşte. Anchetatorii au reţinut că fiul pe fondul unor neînţelegeri cu iubita, partea vătămată H.I.D., a lovit-o şi a deposedat-o de un telefon mobil, “iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”.  “În momentul în care în apărarea părţii vătămate au intervenit martorul M.M. şi partea vătămată S.N., învinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu acesta pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi; în aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată S.N. a căzut în faţa acesteia, iar învinuitul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste partea vătămată”. Prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe învinuit, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri. Andrei Plăcintă a fugit de la locul faptei, iar bărbatul pe care l-a accidentat a fost scos de sub maşina beizadelei de cinci martori.

În apărarea lui Andrei Plăcintă, avocatul lui a precizat că testele făcute arată clar că tânărul nu a consumat produse etnobotanice. Avocatul a spus că probele nu dovedesc nici tâlhăria nici tentativa de omor şI a subliniat că omul pe care l-a accidentat Andrei Plăcintă s-ar fi dezechilibrat din cauza stării de ebrietate. Mama inculpatului, Sorina Plăcintă, fost ministru al a stat toată ziua la instanţă sperând că fiul ei va fi totuşI cercetat în stare de libertate. La aflarea veştii, Sorina Plăcintă a spus scurt: “Nu comentez decizia instanţei!”. Trecătorul care l-a împuşcat cu pistolul cu bile nu a fost încă identificat, conform Parchetului.

Fiul senatoarei Sorina Plăcintă  a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de către procurorii bucureşteni, care au solicitat astăzi arestarea preventivă a tânărului, pentru 29 de zile.

×