x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopul Mararu, dus la groapă cu mascaţi

Interlopul Mararu, dus la groapă cu mascaţi

18 Noi 2010   •   14:22

VIDEO - Sute de oameni s-au adunat, astăzi, în localitatea Roznov pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Gheorghe Mararu, bărbatul împuşcat mortal duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ. Cortegiul funerar a fost însoţit de la Piatra Neamţ până în Roznov de echipaje de intervenţie rapidă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mararu a fost transportat de o caleaşcă până la cimitir. Aceasta nu a fost, însă, trasă numai de cai tot drumul, ci şi de oameni. Patru persoane s-au oferit să facă acest lucru, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, scrie antena3.ro.


La procesiune, au venit peste cinci sute de persoane, iar numeroase forţe de ordine s-au atât printre oameni, cât şi pe drumul principal.

Un cordon de poliţişti, întins pe aproximativ un kilometru, a dirijat circulaţia, iar cinci maşini cu poliţişti de intervenţie rapidă au fost dislocate dislocate în zonă.

La locuinţa părinţilor lui Mararu s-a aflat şi un echipaj de ambulanţă. Se pare că medicii au fost chemaţi pentru o persoană care se simţea rău şi avea nevoie de calciu.

Mai mulţi oficiali ai IPJ Neamţ au anunţat, ieri, că funeraliile lui Gheorghiţă Mararu vor fi supravegheate de forţe de poliţie. Totodată, cortegiul funerar al acestuia a fost însoţit de la Piatra Neamţ până în Roznov de echipaje de intervenţie rapidă.

Gheorghiţă Mararu  (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul dintre aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.

Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean. El a fost externat, luni dimineaţă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.


×