x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundații. Apele Române au trimis 20.000 de saci cu nisip pentru a proteja localitățile Oroftiana, Baranca și Rădăuți

Inundații. Apele Române au trimis 20.000 de saci cu nisip pentru a proteja localitățile Oroftiana, Baranca și Rădăuți

24 Iun 2020   •   12:12
Inundații. Apele Române au trimis 20.000 de saci cu nisip pentru a proteja localitățile Oroftiana, Baranca și Rădăuți
Sursa foto: ISU Maramureș

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a trimis 20.000 de saci care vor fi umpluți cu nisip pentru protejarea localităților Oroftiana, Baranca și Rădăuți – Prut, potrivit unui comunicat de presă.

Râul Prut, la stația Oroftiana, a depășit, miercuri dimineață, cota de pericul cu peste un metro, fiind în continuare în creștere, potrviti estimărilor effectuate, atât de hifrologii români și specialiștii Apelor Române, cât și de hidrologii și specialiștii din Ucraina.

„ În urma avertizărilor din Ucraina, a discuţiilor cu prefectul judeţului Botoşani şi ISU Botoşani, Ervin Molnar, director general Apele Române, a dispus distribuirea a 20.000 de saci, care vor ajunge la localnici pentru protejarea proprietăţilor din zonele joase ale localităţilor Oroftiana, Baranca şi Rădăuţi-Prut. De asemenea, prefectul judeţului Botoşani a solicitat Apelor Române trimiterea în zonă a 20 maşini cu nisip pentru a fi umpluţi aceşti saci. Acumularea Stânca-Costeşti este pregătită să preia vârful de viitură care se va forma pe râul Prut", se arată în comunicatul ANAR.

Se menţine Codul roşu până joi, 25 iunie, ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa - sector aval intrarea în ţară (judeţul Maramureş), Prut - sector amonte Ac. Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

 

×