x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Decizia de suspendare a Fidesz arată că PPE nu e de acord cu orice abordare, nici măcar de la propriii membri

Iohannis: Decizia de suspendare a Fidesz arată că PPE nu e de acord cu orice abordare, nici măcar de la propriii membri

22 Mar 2019   •   11:01
Iohannis: Decizia de suspendare a Fidesz arată că PPE nu e de acord cu orice abordare, nici măcar de la propriii membri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că suspendarea Fidesz din PPE arată că popularii europeni nu tolerează orice abordare, nici măcar de la propriii membri.

"A fost o înţelegere între conducerea PPE şi Fidesz pentru a suspenda Fidesz din PPE, o decizie care arată că PPE nu e de acord cu foarte multe din abordările Fidesz. Acest lucru este evident şi în prag de campanie electorală este important să existe această clarificare în Europa: că PPE este cel mai mare grup de partide, cu cei mai mulţi reprezentanţi şi nu tolerează orice abordare, nici măcar de la propriii membri. Este o abordare de tip fair şi dă şansa şi Fidesz să revină în matca PPE", a declarat Iohannis înainte de cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, urmând să se formeze un comitet ce va evalua şi va întocmi un raport privind respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria.

După anunţul făcut privind suspendarea, premierul ungar Viktor Orban a spus că a fost de acord în mod voluntar să suspende participarea Fidesz la PPE, pentru a preîntâmpina o suspendare forţată din cauza îngrijorărilor privind statul de drept. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis