x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Elevii se întorc la școală din 8 februarie

Iohannis: Elevii se întorc la școală din 8 februarie

14 Ian 2021   •   17:25
Iohannis: Elevii se întorc la școală din 8 februarie
Sursa foto: Hepta

Elevii se întorc la școală, din 8 februarie, a anunțat, joi, președintele Klaus Iohannis, acesta precizând că majoritatea școlilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuțiile cu ministrul Sănătății, ministrul Educației, dr. Raed Arafat și dr. Adriana Pistol.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul discuțiilor avute cu ministrul Sănătății și ministrul Educației, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.

„Începând semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluția în ultimele săptămâni”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Revenirea elevilor și preșcolarilor va ține seama de rata de infectare din localitate.

„Majoritatea școlilor se redeschid. Elevii se întorc la școală. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul 2, în localitățile care se încadrează în așa numitul scenariu verde - cu relativ puține cazuri - toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben - adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare - lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală și la grădiniță copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, elevii din clasele I -IV și copiii din clasele terminale VIII și XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu continuă pentru un timp să meargă la școală cei de la grădiniță și de la ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6, localitate se carantinează și toată lumea merge în online”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

×