x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmeria cumpără echipamente de încă 1,5 milioane de euro

Jandarmeria cumpără echipamente de încă 1,5 milioane de euro

31 Ian 2011   •   17:39
Jandarmeria cumpără echipamente de încă 1,5 milioane de euro
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

149171-.jpg

Jandarmeria Română mai achiziţionează 175 de veste antiglonţ, 335 de lansatoare de grenade, precum şI 10.000 de măşti contra gazelor, potrivit anunţului de intenţie postat azi, 1 februarie, pe site-ul  www.e-licitatie.ro.

Valoarea estimată a contractului este de 5,15 milioane de lei, fără TVA (circa 1,5 milioane de euro). Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a contractului este 1 martie.

Potrivit anunţului precizat, "plata se va face prin virament de la bugetul de stat" şi nu se înscrie în proiecte sau programe de finanţare din fonduri comunitare.

Potrivit anunţului de intenţie de ieri, de pe site-ul www.e-licitatie.ro, Jandarmeria cumpără "echipamente de reprimare a revoltelor". Mai precis, vrea să cumpere 10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe.

Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de peste 42,2 mlioane de lei.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a contractului este 1 martie, potrivit Mediafax.

Potrivit anunţului precizat, "plata se va face prin virament de la bugetul de stat" şi nu se înscrie în proiecte sau programe de finanţare din fonduri comunitare.

"'Legislaţia ne obligă să dăm anunţul de intenţie, dar important este bugetul pe 2011”
"Ceea ce a apărut pe site-ul www.e-licitatie. este pur şi simplu un anunţ de intenţie. Asta este prima etapă, din patru câteva există. Haideţi să va explic. Mai întâi, se face anunţul de intenţie, după care urmează să se aprobe bugetul alocat Jandarmeriei Române pe anul 2011. Apoi se face o reevaluare  a programului de achiziţii publice din cadrul jandarmeriei şi abia după se poate vorbi despre achiziţia propriu-zisă. Dar, legislaţia ne obligă să dăm acest anunţ de intentie în prima fază, tocmai pentru a asigura transparenţa achiziţiilor publice.  Echipamentele trecute în anunţ sunt necesare  în misiunile jandarmilor români. Nu este nimic nou în asta, an de an se fac astfel de achiziţii pentru înzestrarea jandarmeriei. Dar, deocamdată, vă repet,  totul este la faza de proiect. După alocarea bugetului, vom vedea clar ce putem achiziţiona şi ce nu”, ne-a declarat Marius Teodoresu, Purtătorul de Cuvânt al Jandarmeriei Române. Acesta a mai precizat că denumirea "echipamente de reprimare a revoltelor” reprezintă o sintagmă generică folosită ori de câte ori se fac astfel de anunţuri. (Mara Răducanu)

×