x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis pleacă în SUA. Cu cine se va întâlni

Klaus Iohannis pleacă în SUA. Cu cine se va întâlni

17 Sep 2021   •   09:02
Klaus Iohannis pleacă în SUA. Cu cine se va întâlni
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis va participa săptămâna viitoare la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), la New York, a anunțat Administrația Prezidențială. Șeful statului va fi prezent și la summit-ul pe tema răspunsului global la pandemia de coronavirus, la invitația președintelui american Joe Biden.

 

Președintele Klaus Iohannis va participa în perioada 21-23 septembrie la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezența fizică a șefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU.

Participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional. Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU, se mai precizează în anunțul făcut de Palatul Cotroceni.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis