x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis va contesta în instanță decizia CNCD: Măsura este profund politică

Klaus Iohannis va contesta în instanță decizia CNCD: Măsura este profund politică

20 Mai 2020   •   14:18
Klaus Iohannis va contesta în instanță decizia CNCD: Măsura este profund politică

Președintele Klaus Iohannis va contesta în instanță amenda primită de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), șeful statului considerând decizia CNCD „profund politică”, arată Administrația Prezidențială, la solicitarea MEDIAFAX.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată în răspunsul Administrației, la solicitarea MEDIAFAX

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, de la CNCD 5.000 de lei amendă pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

„Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: <> reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Decizia CNCD vine după ce PSD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care acuză social-democraţii că, în complicitate cu Viktor Orban, au „vrut să dea Ardealul ungurilor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis