x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Lanțul memoriei”, de la Curtea de Apel București la Clubul Colectiv, la 5 ani de la tragedie

„Lanțul memoriei”, de la Curtea de Apel București la Clubul Colectiv, la 5 ani de la tragedie

30 Oct 2020   •   20:21
„Lanțul memoriei”, de la Curtea de Apel București la Clubul Colectiv, la 5 ani de la tragedie
Sursa foto: Adrian Manolache

Zeci de oameni cu candele în mâini au format, vineri seara, „lanțul memoriei”, de la Clubul Colectiv până la Curtea de Apel București, pentru a marca cinci ani de la momentul tragediei din „Clubul morții”, în urma căreia 65 de oameni au murit și nimeni nu a fost pedepsit.

Rudele victimelor, prieteni sau oameni simpli care nu au putut uita tragedia care a îndoliat România în urmă cu cinci ani au venit, vineri seara, cu candele în mâini, și au format un lanț uman de la Curtea de Apel București până la Clubul Colectiv.

Pe drumul lor de la Curtea de Apel București spre Clubul Colectiv, oamenii au purtat pe brațe tablouri cu chipurile celor care au murit în „clubul groazei” și au parcurs distanța în tăcere, pe o ploaie măruntă.

În fața fostului club s-a format un adevărat altar, unde au fost lumânări, fotografii și flori pentru tinerii care și-au pierdut viața în clubul din București.

Toți cei care au participat la comemorarea victimelor din Clubul Colectiv au purtat măști de protecție și au respectat distanțarea, așa cum impune legislația în vigoare.

În 30 octombrie 2020 se împlinesc 5 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Vineri, președintele Klaus Iohannis va promulga legea prin care statul român decontează pe viață tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv.

Anul 2020 este primul an în care se comemorează tragedia, 30 octombrie fiind decretată „Ziua pacientului cu arsuri”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: clubul colectiv