x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legătura care explică numirea procurorului condamnat EVA, manager la SĂPOCA!

Legătura care explică numirea procurorului condamnat EVA, manager la SĂPOCA!

de Dan Constantin    |    20 Mar 2020   •   17:06
Legătura care explică numirea procurorului condamnat EVA, manager la SĂPOCA!
Sursa foto: Alex Micsik

Decizia lui Victor Costache, ministrul Sănătății ,de numire a procurorului Emilian Eva în funcția de manager al Spitalului Săpoca a rezista mai puțin de 24 de ore. Vineri, 20 martie, Eva a fost destituit de același ministru! 

Care au fost motivele numirii șoc făcute de Costache?

 Se știe că legătura lui Emilian Eva, fost procuror, cu lumea medicală din Iași s-a realizat prin fratele lui, Lucian Eva, medic, cu ieșiri controversate în spațiul public , vizibile evident când procurorul Eva a fost anchetat și arestat pentru fapte penale.

Lucian Eva a fost coleg de facultate la Iași cu Victor Costache. Au început cursurile universitare în același an, 1992 și au fost apoi rezidenți la același spital din Iași. La fel ca și Costache, Lucian Eva a făcut studii de specializare în Franța. Lucian Eva  este manager la Spitalul de Urgență „Dr. N.Oblu” și șef de lucrări la universitatea particulară Apollonia din Iași, la Facultatea de medicină dentară.

 Numirea lui Emilian Eva ca manager la Săpoca poate fi privită prin prisma acestui „lant al slăbiciunilor”, iar destituirea lui  rapidă, are explicația în frica ministrului Costache de i se atașa la mapa profesională încă un scandal de proporții. Emilian Eva are o condamnare de 2 ani și 11 luni a cărei executare a fost suspendată.

 Stabilementul de la Săpoca, râmăne tot fără manager...

 

×
Subiecte în articol: Emilian Eva