x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea care interzice clonarea umană, adoptată în Senat

Legea care interzice clonarea umană, adoptată în Senat

16 Noi 2010   •   15:57
Legea care interzice clonarea umană, adoptată în Senat
Senatul a adoptat un proiect legislativ care interzice clonarea umană, dar şi unele practici de creştere şi dezvoltare a embrionilor umani, cu excepţia fertilizării in vitro. Iniţiativa legislativă a fost aprobată cu 99 voturi favorabile, trei "împotrivă" şi două abţineri.

Legea adoptată de senatori mai interzice implantarea embrionului uman în corpul unei femele de animal, creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman creat în alt mod decât fertilizarea in vitro şi creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman în exteriorul corpului unei femei pentru o perioadă mai mare de 14 zile.

Se asemenea, sunt interzise şi plasarea unui embrion obţinut ilegal în corpul unei mame purtătoare, comerţul cu embrioni umani, precum şi comerţul cu celule sexuale umane, anunţă Mediafax.

Potrivit proiectului legislativ, clonarea umană reprezintă reproducerea asexuată, realizată prin introducerea de nuclee ale unor celule somatice într-un ovocit fertilizat sau nefertilizat al cărui nucleu a fost îndepărtat sau inactivat, în vederea producerii unui organism viu, aflat în orice stadiu de dezvoltare, care are o constituţie genetic umană sau un genom uman predominant.

Proiectul legislativ urmează să fie dezbătut şi în Camera Deputaţilor, care deţine puterea decizională.

×