x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea mirosurilor - votată în Parlament. Ce trebuie să știi despre disconfortul olfactiv - norme și pedepse

Legea mirosurilor - votată în Parlament. Ce trebuie să știi despre disconfortul olfactiv - norme și pedepse

21 Iun 2020   •   13:59
Legea mirosurilor - votată în Parlament. Ce trebuie să știi despre disconfortul olfactiv - norme și pedepse

Legea Mirosurilor pentru a combate poluarea olfactivă din oraşe a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 309 voturi pentru şi o abţinere, şi va ajunge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Această lege este un proiect iniţiat de parlamentarii USR Allen Coliban şi Cornel Zainea, cu susţinerea mai multor parlamentari din diferite partide, ca răspuns la numeroase sesizări venite din partea cetăţenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de depozite de deşeuri, activităţi industriale sau ferme.
"Legea aceasta vine să creeze un cadru de determinare a disconfortului olfactiv. Porneşte de la un standard european existent (Olfactometria dinamică) şi pe baza acestor determinări care pun pe o scară de la 1 - 10 cât de mare este disconfortul olfactiv, autorităţile de mediu pot să impună poluatorului realizarea de planuri corective, planuri de remediere, iar în cazul în care aceste planuri nu sunt făcute sau nu dau efecte, se poate merge până la suspendarea autorizaţiei de funcţionare", a spus Allen Coliban.

Ce trebuie să știi despre disconfortul olfactiv - norme și pedepse

..............

Citește mai departe AICI

×