x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lentilele bionice vor rezolva toate problemele de vedere

Lentilele bionice vor rezolva toate problemele de vedere

22 Mai 2015   •   18:18
Lentilele bionice vor rezolva toate problemele de vedere
Sursa foto: Geebshot/Getty Images/iStockphoto

Un optician din British Columbia susţine că a inventat lentilele revoluţionare. Datorită acestora vederea se îmbunătăţeşte dincolo de perfecţiune. Lentilele nu necesită montarea lor în fiecare zi şi nici rame de ochelari.

Dr. Garth Webb fondatorul  şi CEO al Ocumetics Technology Corp, a inventat, împreună cu echipa sa de cercetători, opt ani de muncă şi o investiţie de 3 milioane de dolari a inventat “Ocumetics Bionic Lens,”  relatează Business Isider.

Webb a declarat pentru BBC că "vederea perfectă trebuie să fie un drept al omului".

Site-ul Ocumetrics se spune cum Bionic Lens sunt implantate în ochii pacientului în timpul unei proceduri care durează 8 minute, nu necesită anestezie, nici spitalizare şi nu doare deloc.

Lentilele bionice sunt infăşurate precum niste mici clătite şi se introduc în globul ocular printr-o înjecţie cu soluţie salină, după care în următoarele 10 secunde lentile se desface singură iar vederea este corectată imediat.

Lentila bionică a lui webb îmbunătăţeşte vederea cu de trei ori mai mult decât cea percevtă.

Încă este neclar cum funştionează efectiv această lentilă dar Webb spune că este sigură 100% şi nu generează nicio schimbare biofizică a ochiului.

Un alt bebeficiu al acestei lentile bionice mai este şi faptul că cel care are implantat aşa ceva în ochi nu ar mai face niciodată cataractă.

Web va experimenta întâi lentilele pe animale, apoi pe oameni orbi. Lentilele ar putea ajunge pe piaţă în anul 2017.

×
Subiecte în articol: lentile bionice