x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitaţiile pentru autostrăzi, păzite şi monitorizate video

Licitaţiile pentru autostrăzi, păzite şi monitorizate video

10 Feb 2011   •   14:35

Licitaţiile pentru construcţia a patru tronsoane de autostradă, organizate în perioada 15 februarie ­ 15 aprilie, se vor desfăşura la sediul CESTRIN, clădirea urmând să fie păzită şi monitorizată video, iar accesul persoanelor implicate în proceduri se va face doar în baza unui act de identitate.

Măsura a fost dispusă joi, printr-un ordin, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ordinul prevede ca licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia sectoarelor de autostradă Nădlac-Arad (993,6 milioane lei, fără TVA), Lugoj-Deva (1,11 miliarde lei, fără TVA), Orăştie-Sibiu (2,93 miliarde de lei, fără TVA) şi Timişoara-Lugoj (878,44 milioane lei, fără TVA) se vor desfăşura la sediul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN).

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va fi însărcinată cu paza sediului şi va efectua toate demersurile pentru a asigurara prezenţa observatorilor Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice în cadrul procedurilor de licitaţie.

Astfel, accesul persoanelor în clădirea CESTRIN va fi permisă doar pe la intrarea principală, în baza actelor de identitate sau legitimaţiilor de membru în comisiile de evaluare a ofertelor depuse, de expert cooptat, de observator desemnat în cadrul procedurilor, precum şi de angajat al CESTRIN.

“La începutul şi la finalul fiecărei zile de activitate, încăperile în care se vor desfăşura licitaţiile vor fi descuiate şi încuiate de către persoanele implicate în procesul de evaluare, cheile urmând a fi înmânate persoanelor care asigură accesul în incintă, în plic sigilat, sub semnătură de predare-primire. Nu în ultimul rând, CNADNR va asigura supravegherea video a sediului CESTRIN, respectiv a perimetrelor alăturate incintelor în care se va desfăşura procesul de evaluare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Anunţurile de licitaţie pentru tronsoanele de autostradă au fost lansate la finele anului trecut şi fac parte din coridorul IV Paneuropean.

În alegerea ofertei câştigătoare pentru toate cele patru licitaţii, se va ţine cont de propunerea tehnică (70%) şi de preţ (30%).

Contractele au o durată de 54 de luni şi sunt finanţate de Uniunea Europeană prin Fonduri de Coeziune (85%) şi de Guvern (15%).

×