x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lider sindicat: Deva riscă să rămână fără apă caldă. Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune

Lider sindicat: Deva riscă să rămână fără apă caldă. Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune

27 Iun 2020   •   21:48
Lider sindicat: Deva riscă să rămână fără apă caldă. Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune

Termocentrala Midia se va opri din lipsă de cărbune, iar orașul Deva va rămâne fără apă caldă, avertizează liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

 

Cristian Iștoc susține că Guvernul Orban pare incapabil să asigure funcționarea în siguranță a sistemului energetic național, motiv care duce la importuri tot mai mari la energia electrică.

„Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Iștoc pentru MEDIAFAX.

Acesta acuză Guvernul Orban și Ministerul Economiei că sunt responsabili pentru acest faliment național.

„Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților”, a mai spus liderul de sindicat.

Cristian Iștoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.

Mediafax

×
Subiecte în articol: deva apa calda termocentrala mintia