x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moțiunea de cenzură a PSD a fost respinsă

Moțiunea de cenzură a PSD a fost respinsă

29 Iun 2021   •   16:12
Moțiunea de cenzură a PSD a fost respinsă
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE; Parlamentul a respins, marți, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inițiată de senatori și deputați PSD. În favoare au votat 201 parlamentari.

Pentru aprobarea moțiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi.

În favoarea moțiunii de cenzură au votat senatorii și deputații PSD și AUR.

La ședință au fost prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.

Premierul Florin Cîțu a spus că a devenit obsesia social-democraților, care văd în el „cel mai mare inamic al lor, o amenințare”: „După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De cine vă e cel mai frică nu scăpați”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu a majorat alocațiile, nu a crescut pensiile și nu a sprijinit agricultorii și antreprenorii: „Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic! Dimpotrivă”.

Florin Cîțu este „un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită” prim-ministrul României, spune copreședintele AUR George Simion: „L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL”.

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Știre inițială: Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

 

La ședință sunt prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de e 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea, luni, că ar mai fi necesare 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

La rândul său, Ludovic Orban, președintele PNL a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar să nu se voteze.

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută.

"Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai 'lucruri fantastice'! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?", potrivit documentului iniţiat de parlamentarii PSD.

×