x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Radioului se retrage, după decizia CCR. Liviu Popescu: Mandatul meu la conducerea SRR încetează

Directorul Radioului se retrage, după decizia CCR. Liviu Popescu: Mandatul meu la conducerea SRR încetează

17 Iun 2021   •   17:44
Directorul Radioului se retrage, după decizia CCR. Liviu Popescu: Mandatul meu la conducerea SRR încetează
Sursa foto: Lucian Alecu

„Odată cu publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, trasmite Liviu Popescu, după ce judecătorii Curții Constituționale au decis joi că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale.

„Dragi colegi, odată cu publicarea hotărârii CCR în această speță în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, transmite Liviu Popescu.

El afirmă că, în funcție de momentul în care această hotărâre va fi publicată, „există diferiți pași procedurali”.

„M-am asigurat în ultima oră că factorii de decizie politică din Parlament știu și înțeleg posibilele efecte asupra funcționării SRR în toate variantele posibile în viitorul apropiat. Până la publicarea deciziei și motivării în Monitorul Oficial rămân al vostru Liviu Popescu, Director General Interimar”, conchide Popescu.

CCR a decis, cu unanimitate de voturi, la sesizarea PSD, că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale.

Parlamentul a respins în luna mai, rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituții. Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Mediafax

×
Subiecte în articol: liviu popescu