x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Vasilescu a fost numit șef al Direcției Generale Anticorupție

Liviu Vasilescu a fost numit șef al Direcției Generale Anticorupție

27 Mai 2021   •   23:00
Liviu Vasilescu a fost numit șef al Direcției Generale Anticorupție

Liviu Vasilescu, fost șef al Poliției Române, care a demisionat din funcție după ce s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție de ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente. Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, anunță MInisterul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, timp de 10 ani, între anii 1995 - 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite, timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.

Liviu Vasilescu s-a retras din funcția de șef al Poliției Române pe 1 septembrie 2020, decizia fiind luată în urma scandalului legat de întâlnirea cu lideri ai clanului Duduianu.

Potrivit unor imagini apărute în spațiul public, Liviu Vasilescu s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Liviu Vasilescu