x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, despre data alegerilor generale: Eu spun doar atât, trebuie să fie pe 6 decembrie

Orban, despre data alegerilor generale: Eu spun doar atât, trebuie să fie pe 6 decembrie

23 Iul 2020   •   15:11
Orban, despre data alegerilor generale: Eu spun doar atât, trebuie să fie pe 6 decembrie
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituționale, pe 6 decembrie, le-a transmis Ludovic Orban, joi, parlamentarilor. PSD, ALDE și UDMR au depus un proiect de lege privind data alegerilor parlamentare, care ar trebui organizate în intervalul 6 decembrie - 15 martie 2021.

 

„În urma deciziei CCR, care e destul de ciudată, reiese cumva că poate și Guvernul, și Parlamentul să stabilească data alegerilor, dar că cel care decide este Parlamentul. Dacă așa a decis CCR, mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să stabilească data alegerilor parlamentare. Eu le spun doar atât: alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituționale, pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituționale și cu necesitățile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit expunerii de motive a unui proiect depus marți la Senat de Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și Cseke Attila (UDMR) data limită pentru organizarea urmatoarelor alegeri parlamentare este data de 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban