x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupta pentru tenisul românesc

Lupta pentru tenisul românesc

de Diana Scarlat    |    19 Ian 2013   •   00:19
Lupta pentru tenisul românesc

Conduce Federaţia Română de Tenis, a fost premiată la Gala Celebrităţilor din decembrie 2012 ca cel mai bun conducător sportiv din România şi a fost una din cele mai bune jucătoare de tenis din ţară. Ruxandra Dragomir a arătat mereu că orice luptă poate fi câştigată, indiferent câte piedici ar exista de-a lungul unei cariere.

“Au fost atât de multe piedici încât nu are rost să le mai enumăr, însă ele mi-au dat forţa şi energia să merg mai departe, pentru a realiza ceea ce mi-am propus. Cariera mea ca şi conducător al federaţiei a început pe 23 februarie 2009 când am câştigat alegerile pentru această funcţie. Dorinţa mea a fost şi este să continuu ce am început ca sportiv, însă la un alt nivel, unul superior. Iubesc tenisul şi vreau să-i întorc măcar o parte din toate lucrurile frumoase şi satisfacţiilie pe care mi le-a dăruit mie acest sport”, declară preşedinta Federaţiei Române de Tenis.

Printre cele mai notabile reuşite ale carierei sale, Ruxandra Dragomir îşi aminteşte în primul rând de anul 2009, când a reuşit, în premieră pentru România, organizarea unui turneu feminin de tenis în valoare de 100.000 de dolari, iar în anul următor, prin fundaţia pe care o conduce, “Inimi pentru sport - Ruxandra Dragomir Ilie”, a orgnizat un turneu de 75.000 de dolari pentru fete. “Am mai realizat programe de susţinere a juniorilor şi remodernizarea Centrului Naţional de Tenis. Printre alte proiecte, menţionez “Antrenori Departamentali”, care a demarat oficial pe 20 noiembrie 2012, proiectul “Tenis Zece”, implementat de MPG, cu sprijinul FR de Tenis sau proiectul “Descoperă tenisul în şcoala ta” şi multe altele”, mai precizează Ruxandra.

În legătură cu performanţele actuale din tenisul românesc, preşedinta FRT consideră că 2011 a fost un an foarte bun, atât pentru tenisul feminin, cât şi pentru cel masculin. “În acest an, România a avut în premieră şapte jucătoare în primele 100 de locuri a clasamentului profesionist feminin (WTA), capitol la care a fost depăşită doar de Rusia, cu 11 jucătoare şi SUA, cu opt jucătoare. Şi tenisul masculin românesc este pe o pantă ascendentă. Avem jucători care promit foarte mult, atât juniorii cât şi cei consacraţi. Este de remarcat evoluţia lui Horia Tecău, care în ultimii ani a înregistrat trei finale la Wimbledon la dublu şi un titlu la dublu mixt la Australian Open (2012)”, mai spune preşedinta FRT.

De asemenea, la nivel federal, Federaţia Română de Tenis a primit de la forumul internaţional Tenis Europe titlul de “Cea mai bună naţiune B”. La Tenis Europe sunt afiliate 49 de federaţii şi sunt împărţite în trei categorii: A,B şi C. O altă realizare remarcabilă este faptul că România a primit titlul de cea mai bună naţiune din Europa pentru juniori de 12-14-16 ani. “Legat de schimbări sau îmbunătăţiri, consider că tenisul ar trebui promovat în România la adevărata sa valoare. Eu am adus programe şi proiecte inexistente până în 2009, premiate de către Federaţia Internaţională şi Europeană şi care au continuitate şi sunt bine implementate. Fac parte din comisii importante ale forumului internaţional, sunt membru în comisia Fed Cup şi membru în comisia Professional Tennis iar Silviu Matei (director general în cadrul FRT) este membru în comisia de ITF Pro Circuit Media and Data Rights, comisia care vinde drepturile de media ale competiţiilor de tenis. Pentru viitor îmi propun un nou mandat la preşedinta Federaţiei Române de Tenis, pentru a-mi putea continua munca începută acum patru ani”, mai spune Ruxandra Dragomir.

×
Subiecte în articol: tenis ruxandra dragomir