x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Autoritățile germane au închis abatorul de la Dissen. 47 de români sunt infectați cu coronavirus

UPDATE Autoritățile germane au închis abatorul de la Dissen. 47 de români sunt infectați cu coronavirus

22 Mai 2020   •   13:07
UPDATE Autoritățile germane au închis abatorul de la Dissen. 47 de români sunt infectați cu coronavirus

Autorităţile germane au închis abatorul de la Dissen pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza focarului de coronavirus în rândul angajaţilor, transmite Reuters. 47 de români sunt infectați cu COVID-19.

Abatorul din nordul Germaniei funcţiona deja la capacitate redusă, după ce au fost confirmați cu coronavirus alți 54 de muncitori, în cea de-a doua rundă de teste.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a anunţat că vor fi înăsprite reglementările din abatoare, interzicând subcontractarea activităţilor de prelucrare a cărnii prin agenţii, după ce mai mult de 600 de lucrători din această industrie au fost infectaţi.

Potrivit noilor reglementări, oamenii care lucrează în abatoare trebuie să fie angajaţi direct de către companie, punându-se astfel capăt practicii de a-i recruta pe cei 200.000 de lucrători din acest sector printr-un lung șir de agenţii de subcontractare, fapt ce duce la scăderea salariilor.

Recentele focare cu coronavirus au atras atenţia asupra unui domeniu dependent de muncitorii din Europa de Est, în special din România, angajaţi de subcontractori şi locuind în spaţii de cazare înghesuite, în apropierea unităţilor de procesare.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ  47 de români dintre cei care lucrează la abatorul din Dissen (Germania) sunt infectați cu noul coronavirus. Alți 57 sunt în carantină, iar 23 au primit rezultate negative, potrivit Ministerului de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, referitor la situația de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Germania, că, în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că, potrivit cercetărilor suplimentare, printre persoanele infectate cu noul COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români.

Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei infectați.

Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, arată MAE.

Sursa: Mediafax

×