x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE a emis un comunicat de presă după incidentul de sâmbătă

MAE a emis un comunicat de presă după incidentul de sâmbătă

16 Iul 2011   •   12:00

Urmare solicitarilor presei cu privire la participarea cetatenilor romani la ceremonia de sfintire a bisericii din localitatea Camisovca (Ucraina, Regiunea Odessa), din 16 iulie 2011, MAE face urmatoarele precizari:

Consulatului General al Romaniei de la Odessa i s-a solicitat sprijinul pentru facilitarea intrarii in Ucraina a unor cetateni romani care doreau sa participe la sfintirea bisericii ortodoxe din localitatea ucraineana Camisovca. Reprezentantul Consulatului s-a deplasat de la primele ore ale diminetii la punctul de trecere a frontierei Reni, acordand asistenta consulara de specialitate cetatenilor romani in efectuarea formalitatilor.

Potrivit datelor transmise de Consulatul General al Romaniei la Odessa, incepand cu ora 10.00, in urma demersurilor efectuate, au trecut frontiera circa 130 de cetateni romani, reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media. in cazul a doi jurnalisti romani, autoritatile ucrainene nu au permis accesul pe teritoriul ucrainean invocand interdictia de acces in Ucraina, emisa anterior. MAE face demersuri pentru clarificarea situatiei create.

Slujba de sfintire a lacasului religios din Camisovca s-a finalizat, evenimentul decurgand fara incidente la fata locului.

×
Subiecte în articol: comunicat mae