x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE anunță că românii izolați în Republica Dominicană sunt testați pentru a verifica dacă au coronavirus

MAE anunță că românii izolați în Republica Dominicană sunt testați pentru a verifica dacă au coronavirus

29 Feb 2020   •   10:31
MAE anunță că românii izolați în Republica Dominicană sunt testați pentru a verifica dacă au coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a cerut date despre românii aflați într-un centru din Republica Dominicană, fiind suspectați de infecție cu noul coronavirus, MAE anunțând, că, în prezent, cei trei conaționali sunte testați pentru a vedea dacă suferă sau nu de această boală.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Bogota (acreditată și pentru Republica Dominicană) și al Consulatului Onorific al României în Republica Dominicană, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și situația persoanelor aflate sub supraveghere medicală în Republica Dominicană, ca urmare a unor suspiciuni de infectare cu COVID-19, anunță un comunicat de presă al MAE, transmis sâmbătă dimineață, Agenției MEDIAFAX.

„Potrivit datelor obținute, trei cetățeni români sunt internați în vederea efectuării testelor medicale pentru stabilirea unei eventuale infecții cu COVID-19. Ambasada României la Bogota menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, adaugă sursa citată.

Ministrul Sănătăţii din Republica Dominicană, Rafael Sánchez Cárdenas, a declarat, vineri, că trei cetăţeni români şi un localnic sunt în carantină în Spitalul militar "Ramón de Lara" din oraşul Santo Domingo, unde vor fi efectuate analize pentru a se stabili dacă au ori nu coronavirus.

Românii au vârstele de 29, 35 şi 50 de ani şi au ajuns în Republica Dominicană cu escale în Germania şi Spania, informează agenţia de presă EFE.

În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, Republica Dominicană a suspendat timp de 30 de zile cursele aeriene dinspre oraşul italian Milano.

(sursa: Mediafax)

×