x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Niciun român nu se află printre victimele cutremurelor din Spania

MAE: Niciun român nu se află printre victimele cutremurelor din Spania

12 Mai 2011   •   12:48

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele provocate de cele două cutremure resimţite ieri în  provincia Murcia din Spania, anunţă Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Tot MAE precizează faptul că deocamdată nu există informaţii cu privire la naţionalitatea tuturor persoanelor rănite în cutremur, iar autorităţile române aşteaptă detalii din partea spaniolilor în această privinţă.

Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile spaniole, citate de MAE de la Bucureşti, printre victime nu se numără niciun cetăţean român. Tot MAE anunţă că nu există încă informaţii cu privire la naţionalitatea tuturor persoanelor rănite în cutremur şi că autorităţile române aşteaptă detalii în această privinţă în cea de-a doua parte a zilei.

Cetăţenii români care au nevoie de ajutor pot lua legătura cu reprezentaţii Consulatului General al României de la Sevilla. La sediul misiunii s-a constituit un comandament de urgenţă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare a cetăţenilor români din Lorca şi împrejurimi.

Primăria Lorca a activat planul de urgenţă în caz de cutremur/catastrofă naturală, a organizat un adăpost în centrul expoziţional al oraşului pentru cei aproximativ 10.000 de cetăţeni afectaţi, iar echipele de intervenţie şi protecţie civilă, alături de militari specializaţi coordonează şi efectuează acţiuni de ajutorare şi salvare.

În regiunea Murcia sunt rezidenţi aproximativ 12.750 de cetăţeni romani, iar în localitatea Lorca, cea mai afectată de cutremur, locuiesc aproximativ 1.100 de cetăţeni români.

×